Ilmastonmuutos on ihmiskunnan suurin uhka.

Lyhyen olemassaolonsa aikana ihminen on vaikuttanut ympäröivään maailmaan enemmän kuin mikään muu eläin. Tahti on kiihtynyt teollisesta vallankumouksesta asti. Tuhannet eläin- ja kasvilajit ovat kuolleet tai ovat kuolemassa sukupuuttoon.

Pohjoinen lintukotommekaan ei tule säästymään ilmastonmuutoksen terrorisaatiolta. Viime vuosina Suomessa on koettu paljon enemmän sään ääri-ilmiöitä ja sään nopeaa epätavallista vaihtelua. Tämä tulee kiihtymään, ja tulevaisuudessa saamme kärsiä pidemmistä kuivista kausista, lohduttomista, lumettomista talvista ja vuodenaikojen sekoittumisesta.

Ilmastonmuutosta voidaan kuitenkin hillitä, ja se voidaan myös pysäyttää. Tämä tulee vaatimaan kuitenkin valtavia ponnistuksia, paljon poliittisia päätöksiä ja länsimaisesta, riistokapitalistisesta elintasosta tinkimistä.

Nuoret ja lapset ovat olleet edistyksellisiä ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa. Viime viikon perjantaina järjestetyt ilmastolakot olivat vain esimakua tulevasta ja nyt on aika toimia ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi.

Meidän suomalaisten on syötävä vähemmän lihaa, lennettävä vähemmän ja siirryttävä yksityisautoilun mukavuudenhaluisuudesta julkisen liikenteen ekologisuuteen. Julkinen liikenne vaatii meiltä panostuksia, jotta kaikilla olisi mahdollisuus hyödyntää sitä. Kulutusjuhla kulttuuria on karsittava, koska luonnonvaramme ovat yksinkertaisesti lopussa. Kaikista fossiilisista polttoaineista on luovuttava vuoteen 2029 mennessä ja meidän on huolehdittava metsiemme kunnosta.

Suomen päättäjien on nopealla tahdilla panostettava tutkimukseen ja teknologiaan. Kiertotaloudesta ja biotaloudesta on mahdollisuus luoda ympäristöystävällisiä työpaikkoja ja vientiä Suomelle. Verotusta on uudistettava ja kiristettävä ympäristölle haitallisten aineiden suhteen. Lisäksi ansiotuloverotukseen on sidottava progressiivinen ympäristövero, eli ansiotuloverotusta on kovennettava planeettamme pelastamiseksi.

Suomen on ajettava muiden edistyksellisten valtioiden kanssa tiukempia, globaaleita säädöksiä joilla kulutusjuhlat ja päästöt saadaan kuriin. Kaikkien valtioiden tulisi keskittyä koulutuksen, tutkimuksen ja tieteen tukemiseen, koska sieltä löydetään ratkaisut.

Seuraavan vuosikymmenen aikana mitataan Suomen, Euroopan ja maailman reagointikyky. Nuoret ovat ottaneet ilmastonmuutoksen pysäyttämisen omaksi asiakseen, koska nykyiset päättäjät eivät sitä tee. Meidän nuorten on syrjäytettävä vanha valta, jotta vanha valta ei savusta meitä pois tältä planeetalta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s