Perustulo on parasturva

Sosiaaliturvan uudistaminen on seuraavien vuosian suurin haaste ja jokaisella puolueella on oma ajatuksensa siitä. Nykyisessä järjestelmässä ihmisiä joudutaan juoksuttamaan joka paikkaan, heidän täytyy itse selvittää mitä täytyy tehdä tuen saamiseksi. Hallituksen aktiivimalli on vain pahentanut tätä järjestelmää.

Nykyinen malli on todella vaikea selkoinen, byrokraattinen ja täynnä kannustinloukkuja. Työn vastaanottaminen ei ole kaikissa tilanteissa kannattavaa ja moni ihminen passivoituu. Ongelmiin on olemassa kuitenkin ratkaisu, perustulo.

Perustulo tarkoittaa yksinkertaisuudessaan tiettyä raha summaa, joka maksetaan täysin vastikkeettomasti kaikille kansalaisille. Sitä on kutsuttu myös kansalaispalkaksi.

Perustulon avulla voidaan purkaa monimutkainen ja vaikeaselkoinen byrokratia viidakko. Ihmisten aika ei mene sen seurauksena enää asioiden selvittämiseen, vaan he voivat keskittyä täysin työn etsimiseen tai kouluttautumiseen. Työn vastaanottaminen tulee perustulon myötä aina kannattavaksi.

Perustuloa maksettaisiin myös pienempiä eläkkeitä saaville ja opiskelijoille. Näin helpotetaan taloudellisesti kaikkein heikommassa asemassa olevia ihmisiä. Opiskelijoiden kohdalla tämä voi parhaimmassa tapauksessa tarkoittaa muutaman sadan euron korotusta tuloihin kuukaudessa. Tämä ehkäisee opiskelijoiden velkaantumista, joka on jo todella suuri ongelma.

Rahallisten huolien pienentymisellä on myös suuri psykologinen vaikutus ihmiseen. Kun perustoimeen tulo on taattu, ihminen ei stressaannu, hän on luovempi ja pystyy paremmin osallistumaan yhteiskunnan toimintaan.

Jokainen ihminen ansaitsee mahdollisuuden toimeentuloon ja itsensä toteuttamiseen. Kenenkään ei tarvitse kokea nöyryytystä siitä, että sairastuu tai joutuu työttömäksi. Perustulon avulla jokaisen ihmisarvosta voidaan pitää huolta, ja ketään ei jätetä ulkopuolelle. Perustoimeentulo on hyvinvointiyhteiskunnan perusta ja jokaisen ihmisoikeus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s