Miksi olemme hiljaa?

Maailma on täynnä kamaluuksia, mutta me olemme hiljaa. Hiljaisuus merkitsee yleensä hyväksyntää. Kenelläkään ei ole mitään sanottavaa tai ongelmaa asian suhteen, ja massiivinen hyökkäys ihmisyyttä ja ihmisarvoa kohtaan saa jatkua. Tämän iljettävän esimerkki näytelmän miljöönä toimii Jemen Arabian niemimaan eteläkärjessä.

Jos nämä asiat tapahtuisivat jossakin länsimaassa, niin emme olisi hiljaa. Saatamme miettiä, että kaikki tapahtuu kaukana meistä eikä sillä ole vaikutusta meihin, joten miksi meidän tulisi edes puuttua siihen. Tässä ovat kuitenkin kyseessä ihmisoikeudet ja oikeiden elävien ihmisten henget. Jokainen elämä on arvokas. Meidän tulee puolustaa jemeniläisten, ja etenkin jemeniläisten lasten tulevaisuutta.

Jemenissä on käyty veristä sisällissotaa jo kohta 4 vuotta. Konfliktit ja väkivalta ovat kyteneet pinnalla alla jo useampien vuosikymmenten ajan. Nykyaikainen Jemen muodostui vuonna 1990 kun kaksi Jemeniä yhdistyi yhdeksi. Ennen yhdistymistä ja yhdistymisen jälkeen useat konfliktit ovat riehuneet seudulla aiheuttaen suurta tuhoa etenkin siviiliväestön keskuudessa.

Saudi-Arabian johtama koalitio on pommittanut Jemeniä useampien vuosien ajan välittämättä ihmisten kärsimyksestä ja välittämättä siviiliuhreista.

Tilanne on tällä hetkellä toivoton. YK:n raportin mukaan yli 13 miljoona ihmistä kärsii nälästä, jos sota pitkittyy. Näistä 13 miljoonasta 5,2 miljoona ovat lapsia. Suomen väkiluvun verran lapsia joutuu kärsimään typerien ideologisten erimielisyyksien ja aseteollisuuden takia.

Pommitusten johdosta miljoonat ihmiset ovat lähteneet pakolaisiksi muihin Lähi-Idän valtioihin. Ne ketkä ovat jääneet elävät jatkuvan pelon vallassa ja kärsivät huonoista olosuhteista. Jemeniä ovat riepotelleet suuret kolera epidemiat, mutta apu ei pääse perille sodan takia.

Miksi siis olemme hiljaa?

Meidän tulee yhtenä rintamana tuomita kaikki julmuus, jota viattomat ihmiset saavat Jemenissä kokea. Suomen on EU:n eturintamassa vaadittava asekaupan lopettamista Lähi-Itään ja etenkin Jemenin lähiseuduille. YK:lle on annettava laajat valtuudet hoitaa kriisiä ja ehkäistä suuremmat rikokset ihmisyyttä vastaan. Rauhan prosessi on aloitettava!

Suomen, Euroopan ja maailman päättäjät ovat kuitenkin aloite kyvyttömiä oman napansa tuijottelijoita, jotka eivät sano tai tee mitään. Me emme voi katsoa vierestä kärsimystä. Me emme voi olla hiljaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s